Waarom deze site?

Plechtige belofte aan de omwonenden van het vliegveld

Ex directeur Ron Louwers is vertrokken bij Vliegveld Zestienhoven, maar dat betekent nog niet dat de beloften van tafel zijn. Dus blijf vooral uw stroomclaims indienen bij de nieuwe directeur, Wilma van Dijk, van het vliegveld. Er wordt gesteld dat vrouwen betere en integere bazen zijn. We zijn in dit geval heel benieuwd.  Wij zullen haar aan de gedane belofte proberen te houden, want met het vertrek van de vliegveld baas vertrekt dus niet die gedane belofte.

 

 

ExLuchthavenbaas Ron Louwerse van het vliegveld Zestienhoven – Rotterdam The Hague Airport beloofde kort geleden dat de opbrengst van een zonnecentrale kon worden gebruikt om de omwonenden die heel veel geluids- en vervuilingsoverlast hebben, “af te kopen”. Hij deed joviaal die plechtige belofte bij BNR Nieuwsradio. Hij herhaalde de belofte in het Algemeen DagbladHij benoemde het zelfs daar als “Stroom voor algemeen nut”!  Verder geeft de luchthavendirecteur toe dat groei van de luchthaven méér overlast gaat brengen voor de omgeving. (Klik op de foto voor het filmpje).

 

Beloftes breken of zolang vertragen dat iedereen de moed opgeeft.

Dat heb je weleens. Bestuurders die ontkennen dat er beloften zijn gedaan. Zo ook de (nieuwe) leiding van het Rotterdamse vliegveld. In het jaarverslag 2021 d.d. 7 maart 2022 van de Royal Schiphol Group (blz 27) staat echter dat men wel degelijk van plan is om aan omwonenden de leveren………. Kennelijk niet dus! Weer een loze belofte, blufpoker? Lees hier het hele jaarverslag.

Uiteraard gaan we de directie aan de belofte houden.

 

 

 

Gratis 4,7 miljoen kWh. U hoeft alleen nog even te claimen!Bij de start van de bouw van de zonnecentrale beloofde de luchthavendirecteur dat 1/3 van de stroom was bedoeld voor de omwonenden. Dat komt neer op ongeveer 4,7 gWh per jaar. Wij willen samen met u de directeur van Zestienhoven, Ron Louwerse, houden aan die belofte. Want eerlijk is eerlijk, die stroom is voor de omwonenden. Daarom deze website waar u uw deel van de stroomopbrengst van de zonnecentrale kunt opeisen, voordat begin 2022 de centrale in gebruik wordt genomen. (Klik op de foto voor het artikel.)

Stroom genoeg voor iedereen?

Op maandag 5 juli 2021 vond de kick-off van het Smart Energy System en het plaatsen van het eerste zonnepaneel van het zonnepanelenpark Rotterdam The Hague Airport plaats. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen deed dat “vol trots”. Dat ging overigens niet goed, want wat er op het bord staat is het totaal vermogen van 30 keer de kerncentrale van Borssele. Lees meer bij Schipholwatch: Zestienhoven zet minister voor paal.

 

Belangrijk dat u uw deel van die gratis stroom opeist

De luchthavendirectie mag dan mooie sier maken met die prachtige doelstellingen, maar er werd niet bij verteld hoe dat nu in zijn werk gaat en wie er in aanmerking komt voor gratis stroom. Er zijn dus vooraf geen voorwaarden gesteld. Door uw deel op te eisen als overlast ervarende omwonende kan men niet om u heen! Claim dus nú want op is hoogst waarschijnlijk ook op! Het kost u niets!