Waarom stroom claimen?

Hoeveel stroom is er beschikbaar voor de slachtoffers van de luchthaven?

De zonnecentrale zou een jaaropbrengst hebben van 14 miljoen kWh. Daarvan is 1/3 deel, dus 4,67 miljoen kWh voor u als omwonenden. Dat is net genoeg voor 1200 huishoudens (bron Engie). Dat is lang niet genoeg voor alle tienduizenden huishoudens in de omgeving die last hebben van de luchthaven. Daarom is de claim van uw deel juist nu heel belangrijk. Wie weet hanteert men later “wie eerst komt die het eerst maalt”. Op is dan op!

 

Claim uw deel nu bij de opvolgster van Ron Louwers: Wilma van Dijk!

Het is niet moeilijk om uw deel te claimen. Vul het formulier op deze site in en de BTV vrijwilligers zorgen dat uw claim terecht komt bij de luchthavendirecteur Wilma van Dijk. De vrijgevigheid van haar voorganger, Ron Louwerse,  vrijgevigheid kunnen we toch niet onbeantwoord laten! Hij deed immers meerdere keren joviaal de plechtige “belofte”. De Vereniging BTV registreert uw claim tegelijkertijd in een streng beveiligde database, dit voor eventueel later. (Klik op het plaatje voor een filmpje)

 

Wat zijn ons inziens redelijke voorwaarden voor een compensatie?

Naar de mening van de BTV komt u redelijkerwijs voor de beloofde compensatie in aanmerking als u in het getroffen overlastgebied woont rond de luchthaven. Op het kaartje van TV Oost ziet u om welk gebied het gaat. Het gaat in ieder geval om Rotterdam, Schiedam, Lansingerland en delen van Vlaardingen, Voorne Putten, Delft en Hoeksche Waard, Westland. Wees niet bescheiden, dat zijn ze bij RTHA ook niet, en claim nú! Ook al denkt u dat het toch zinloos is, omdat de luchtvaart een slechte reputatie heeft op het gebied van het houden aan afspraken! Klik op het kaartje voor het bekijken van het gebied. Wat de BTV betreft komen inwoners van het rode en oranje gebied in ieder geval in aanmerking. (klik op het kaartje voor een vergroting)

Krijgt u de garantie dat u ook gratis stroom krijgt van het zonneparkje op RTHA?

Nee helaas, maar niet geschoten is altijd mis. De BTV garandeert dan ook niet dat u ooit gratis stroom krijgt van RTHA, maar dan is maar duidelijk dat er weer loze beloften zijn gedaan. De opwekking en verkoop van zonne-energie wordt door een ingewikkelde wirwar van bedrijven geregeld zoals: Unisun Energy, Uper Energy Europe, Blue Sky Energy, Eneco en Royal Schiphol Group (waar RTHA ook deel van uitmaakt). RTHA neemt via Garanties van Oorsprong (GvO’s) de groene stroom af van Eneco. Dus uw claim komt op de goede plaats terecht nadat eerst een reeks bedrijven geld hebben verdiend aan dit, met subsidie gebouwde projectje.

 

Wat kost het indienen van uw claim?

NIETS! Maar we zouden het wel heel fijn vinden als u De BTV wilt steunen met uw lidmaatschap. Het kost jaarlijks maar een tientje. Maar nogmaals: het kost helemaal niks! Wij komen graag op voor uw belangen en helpen onze leden graag bij het mogelijk verzilveren van hun claim!